hit counter
Krijg die ultieme platte & strakke buik

Buikspieroefeningen Schema? 4 Effectieve Oefeningen

Als je heel diep in je hart kijkt, wil je toch ook een platte buik? Een wasbordje? Een sixpack? Een buik die mooi en strak is? De zomer is in aantocht, dus ‘strandklaar’ in je zwemkleding lopen en merken dat je (nog steeds) een head-turner bent? Dat mannen én vrouwen gewoon naar je omkijken? Naast dit visuele aspect, is het voor je gezondheid ook erg belangrijk om goede buikspieren te hebben. Wij gaan je een buikspieroefeningen schema uitleggen om je doel in een relatief snelle tijd te realiseren. En het grote voordeel: Je kunt het thuis doen, zonder sportschool, zonder moeilijk dieet of diëten en vooral zonder dure fitness apparaten.

Wat is er zo belangrijk aan je buik?

In je buik zitten een aantal hele belangrijke spieren, waarvan de twee belangrijkste spiergroepen de rechte buikspieren en de schuine buikspieren zijn. De combinatie van deze twee spiergroepen geeft je lichaam evenwicht en stabiliteit. Een direct gevolg daarvan is dat je algemene houding beter wordt, wat weer beter is voor je hele lichaam. Er zijn veel mythes in deze wereld, maar één ding is zeker waar: Een buik die gezond is, is van grote waarde voor je lijf. Op deze manier verstevig je je lichaam.

Maar dat even terzijde, want we willen door hard werken buikvet verbranden en een platte en strakke buik voor de aankomende zomer, nietwaar?

Voor je begint met trainen

Denk heel goed om een stevige warming-up en cool-down. Ze zijn alle twee even belangrijk en helpen om blessures te voorkomen. Train in gemakkelijke en ruim zittende kleding en zoek een rustige plek op waar je niet gestoord wordt. Alleen op die manier kun je je concentreren op de workouts. Gebruik eventueel een matje, omdat alle oefeningen op de grond uitgevoerd worden.

De beste buikspieroefeningen schema

Hieronder staan 5 hele effectieve cardio workouts voor thuis. Als je dit buikspier oefeningenschema dagelijks afwerkt, ga je de snelste resultaten zien. De aangegeven indicatie voor herhaling bij iedere workout is prima geschikt voor een beginner.

Voor extra tips over het verkrijgen van een platte buik, zie platte-buik.nl.

De Crunch (2 sets van 10 tot 20 herhalingen)

De meeste mensen zullen deze oefening wel kennen. Geen wonder, want dit is de meest basale oefening om je ‘strandlijf’ te realiseren.

 1. Plaats je handen plat en gekruist op je borst of eventueel achter je hoofd. (hoe verder je je handen van je buik plaatst, hoe zwaarder de oefening. Je kunt hier in een later stadium variatie in maken)
 2. Breng langzaam je lichaam omhoog, maar zorg dat je onderrug ten allen tijde op de grond blijft.
 3. Op het hoogste punt span je je buikspieren even heel goed aan, waarna je weer terugzakt naar je uitgangspositie.

Een variant hierop is de sit-up. Bij de sit-up haal je je hele lichaam omhoog in plaats van te ‘crunchen’ naar je knieën toe. Denk er om: voer dit tempo langzaam op. Teveel en te hard werken is in dezen zeer ongezond!

Leg Raise (2 sets van 10 herhalingen)

De naam zegt het eigenlijk al; Het gaat hier om het liften van je benen. Doel is om je onderbuikspieren te trainen.

 1. Neem een ligpositie aan, met je rug op de grond.
 2. Plaats je handen, met de palmen naar beneden, naast je romp.
 3. Daarna haal je heel langzaam en beheerst je been omhoog, terwijl je bovenlichaam strak op de grond blijft liggen.
 4. Laat je benen weer rustig zakken en blijf met je hielen een paar centimeter boven de grond hangen.

Side Crunches (2 setjes van 10 herhalingen)

Dit is een variant op de eerste oefening. Met de side crunch doe je de crunch, terwijl je op je zij ligt.

 1. Neem een ligpositie aan, waarbij je op je zij ligt met je linker- en rechter knie ietsje gebogen.
 2. Beide handen achter je hoofd plaatsen en een opwaartse beweging maken.
 3. Op het hoogste punt span je je buikspieren voor een paar seconden heel goed aan
 4. Daarna weer rustig terug naar je uitgangspositie.

Planken (2 setjes van 15 seconden)

Dit is een statische houding, waarbij je je lijf volledig aangespannen houd.

 1. Neem een push-up houding aan, met als enig verschil dat je je met je onderarm en elleboog ondersteunt in plaats van met je hand.
 2. Span je buikspieren aan, terwijl je hem licht vasthoudt
 3. Houd dit ongeveer 25 seconden vast en laat dan rustig los

Let er wel op dat je de training specifiek verdeelt over 2 dagen; denk aan de hersteltijd van een spier. Als je dit consequent doet kun je er zeker van zijn dat je heel wat percentage lichaamsvet gaat verbranden en snel in vorm bent.

Ook goed voor je buikspieren is suppen. Dit is een sport waarbij je op een SUP board staat en je door het water voortbeweegt met behulp van een pedel.

Dus oefen dit dagelijks en houd het doel van dit fitness schema altijd voor ogen: die mooie, platte en strakke buik voor als de zon schijnt in de zomer!

Trainen kan je ook doen onder begeleiding van een personal trainer in Delft.

 

Ongebruikelijk tips om snel hardnekkig buikvet te verbranden en die platte of strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je aan om het ebook van Glenn te bekijken. Hij is een gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer en heeft reeds duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden! Ontdek nu zijn baanbrekende methode voor strakke buikspieren: Buikspieren Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

↑ Terug naar boven